top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

30 v. eikä suotta
21.5.1991 Intian pääministeri Rajiv Gandhi murhattiin pommi-iskussa ja Etiopian diktaattori Mengistu Haile Mariam luopui vallasta ja pakeni Zimbabween. Pari päivää myöhemmin Guns N’ Roses aloitti rock-musiikin historian pisimmän maailmankiertueensa ja presidentti Mauno Koivisto kertoi, ettei Suomi hae jäsenyyttä Euroopan yhteisössä. Neuvostoliitto oli hajoamassa, Viro julistautui itsenäiseksi ja SKOP oli kaatumassa. Kaiken tämän myllerryksen keskellä Suomessa oli aikamassa lähihistoriamme suurin talouskriisi.


21.5.1991 Espanjan Fuengirolassa paistoi aurinko. Benalmadenassa oli puolipilvistä. Asociación Finlandesa Suomela oli syntynyt. Ulkosuomalaiset Fuengirolassa olivat saaneet kauan odotetun oman virallisen yhteisönsä.


Maailma on muuttunut. Koivisto muutti Eurooppa-kantaansa vuonna 1992, kansaa kuultiin ja Suomi liittyi EU:n jäseneksi. Talouskriisi selätettiin, vaikkakin monien kansalaisten selkänahkojen repimisen kustannuksella. Kolmessa vuosikymmenessä myös Suomela on kasvanut ja kehittynyt. Siitä on tullut Aurinkorannikon suurin ja kaunein suomalaisyhteisö, jonka suosiosta jopa kilpaillaan.


Maailma muuttuu koko ajan. 2020-luvulla yhdistykset toimivat tehokkaasti ja ovat omaksuneet asiakaslähtöisen brandiajattelun. Nykyistä Suomelaakin voidaan ajatella laajaksi palvelukonserniksi. Muuttuvan maailman keskellä kuitenkin kaikkein tärkeintä on yksilö, yhteisöllisyys ja kaikkia yhdistävä arvomaailma. Onnea vahvalle yhteisölliselle Suomelalle!Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page