top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Andalusialaista unelmaa etsimässä


Maailma on muuttumassa, vaikkakin suomalaiset juhlivat aina torilla. Asuntomarkkinat peilaavat aina yksilöiden sielunmaisemaa ja yhteiskunnan tilaa. Covid ja mahdolliset uudet pandemiat ovat muuttamassa totuttuja asumismuotoja. Nyt haetaan tilaa, rauhaa ja mukavuutta. Kodeille ja 2. kodeille asetetaan uusia kriteerejä ja niihin ollaan valmiina sijoittamaan myös enemmän. Ukrainan sota ja kiihtyvä kansainvälinen inflaatioaalto ajaa ihmisiä sijoittamaan reaaliomaisuuteen. Ei tarvita kovinkaan pitkää matematiikan oppimäärää, kun tajuaa asuntojen olevan turvallinen sijoituskohde. Juuri nyt! Luonnonläheisyys, oma piha ja huikeat näkymät ovat tulevien vuosien 2. asuntojen nousevia trendejä. Aina ei tarvitse olla tiheimpien asutuskeskusten ylibuukattujen rantojen läheisyydessä. Tämän ovat kantaespanjalaiset tajunneet jo vuosien saatossa.


Andalusialaiset kylät eivät autioidu. Ei ainakaan kylät, jotka sijaitsevat alle tunnin etäisyydeltä lentokentältä. Etätyömahdollisuudet, turismi ja kansainvälinen muuttoliike tarjoavat näille kylille ja pienille kaupungeille uusia taloudellisia mahdollisuuksia. Vankka andalusialainen perinne, 2020-luvun teknologia sekä lisääntyvä kansainvälinen ilmapiiri ovat näiden kylien valttikortit.


Palvelut eivät ole ainoastaan kaupunkien etuoikeus. Maaseudun syövereistä löytyy monikansallisten yritysten ohella myös paikallista laatua. Andalusialaiset kylät muodostuvat omista kahviloistaan, ravintoloistaan ja erikoispalveluistaan. Paikalliset tukevat toisia paikallisia.


Kansantaloustiede, sosiologia ja soveltava maantiede ovat investoreiden vankkumattomia työkaluja. Kun suunnataan ajatukset tuleviin kiinteistösijoituksiin ja maksimaalisiin voittoihin, Etelä-Andalusian maaseutu on heidän listoillaan. Vielä suhteellisen edulliset kiinteistöjen hinnat houkuttelevat heitä. Mutta myös meitä tavallisia mattimeikäläisiä!


Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page