top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Design-messut vahvistivat suunnittelun merkitystäOlemme menossa kohti vahvaa asuntobuumia. Koko Costa del Solin alueella rakennetaan toista sataa toinen toisistaan hienompaa uudiskohdetta. Kysyntä on kova. Taloudellinen lama on taakse jäänyttä aikaa. Tämä näkyi ja tuntui myös Marbellan Design Fairissa, jota vietettiin huhtikuun alussa Marbella kongressikeskuksessa. Tapahtumassa esiteltiin ennen kaikkea moderneja taideteoksia ja designhuonekaluja. Vierailijoiden kiinnostus tuota laadukasta ja hintavaa designia kohtaan oli jopa ällistyttävää. Paikalla oli kansainvälisen lehdistön saattelemana tuhansia laatutietoisia ostajia. Kauppaa tehtiin samalla tavalla kuin aikoinaan Keuruun markkinoilla.


Pohjoismaalaiset ovat kovaa valuutta design-markkinoilla. Oma hieman minimalistinen ja suoraviivainen muotokieli ihastuttaa kansainvälisesti. Jopa Aalto-sanakin oli erään marbellalaisen luksus suunnittelutoimiston nimi. Ruotsalaiset ovat rynnimässä Marbellan taidemarkkinoille. Tapasimme tukholmalaisen taideasiantuntijan, joka on perustamassa uusimuotoista taidegalleriaa Marbellaan. Draivi on kova, mutta kuitenkin rakastettavan skandinaavinen.Olen tyytyväinen, että pystyimme verkostoitumaan tässä ensimmäistä kertaa järjestettävässä Design Fairissa. Nyt oma Frame Galleriammekin sai uusia ulottuvuuksia ja asiakkaita. Uskon, että aito design valloittaa nyt myös laadukkaat loma-asunnot. IKEA ei kuulu kaikkien kotien valikoimiin.


Valokuvataide on tullut jäädäkseen. Sen osoitti Marbellan näyttely. Modernit ja jopa hieman raflaavat taidevalokuvat oli esitetty laajoille pinnoille printattuina.

Nämä teokset huokuivat elämää, luontoa ja laadukasta käsittelyä. Ainutkertaiset moniulotteiset ja elämykselliset taidevalokuvateokset ovat nyt osana laadukasta sisustamista ja arkea. Arjesta syntyy näin luksusta.


Elämme oikeaa aikakautta myös Framessa. Kristian Kaarnan surrealistinen taidevalokuvaus edustaa samaa aikakauden linjaa, johon Marbellan näyttely nyt keskittyi. Hän tosin debytoi tuota suuntaa jo kymmenen vuotta sitten. Design on valintoja täynnä. Sillä viestimme ja otamme kantaa vallitsevaan yhteiskuntaan. Ostoillamme viemme kehitystä haluamaamme suuntaan. Meillä on oikeus valita. Tärkeää on huomata eri tuotteiden ja palveluiden elinkaari ja sen vaikutus koko yhteiskuntaan. Ei ole oikeasti sama, ostaako Kiina-kaupasta muoviset kopiokupit vai laadukkaan pitkäkestoisen designastian. Näitä valintoja me kaikki voimme tehdä.

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page