top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Helisevä helmikuu

Updated: Feb 3, 2022Helmikuu on masentavan kylmä kuukausi Suomessa. Ei ollut ihme, että aikoinaan Venäjän keisari Nikolai II antoi Keisarillisen Majesteetin Armollisen Julistuskirjan (AsK 3/1899) juuri helmikuussa. Tämä helmikuun manifesti kavensi silloisen Suomen suurruhtinaskunnan itsehallinnollista asemaa rajusti ja sitä pidettiin totaalisena vallankaappauksena.


Helmikuu ei ole niin masentavan kylmä kuukausi täällä Andalusiassa. Silloin juhlimme oman alueemme itsehallintoa ja sen rikasta kulttuuriperintöä. Tätä railakasta juhlaa vietämme lähes 40 °C -astetta lämpimämmässä, kaukana helmikuun helisevästä koti-Suomesta.


Helmikuu manifestin aikaan ulkomailla oleskelleet suomalaiset muodostivat salaisen asiamiesverkoston. He vaikuttivat aktiivisesti siihen, että Länsi-Euroopan lehdistö kirjoitti helmikuun manifestista pääasiassa suomalaismyönteisiä tulkintoja. Nykyäänkin me ulkosuomalaiset olemme aktiivisia keskustelijoita. Maailma on muuttunut. Verkot ja verkostot avautuneet sekä salaisuudet hävinneet. Ainakin, jos uskomme sosiaalisen media ihmeelliseen maailmaan.


Suomessa helmikuu on saanut nimensä puun oksien jäähelmistä. Näitä helmiä syntyy, kun suojasään jälkeen pakkanen yllättäen kiristyy. Onneksi tuota ilmiötä meidän ei tarvitse seurata täällä Andalusiassa. Meillä on niin paljon muuta ja tärkeämpää seurattavaa. Helmikuussa oliivit ovat kerätty ja niistä tuotetaan uuden sadon oliiviöljyä –pitkän elämän eliksiiriä. Helmikuu on myös vihreän eri sävyjen kuukausi. Nyt poikkeuksellisen pitkän kuivan kauden jälkeen luonto herää loistoonsa. Golfkenttien ja valmiiksi kasteltujen viherpuistojen lisäksi voimme nauttia nyt helmikuussa aidon luonnon vihreydestä ja sen tuomasta raikkaudesta.


Andalusiassa helmikuu on hyvää istutusaikaa kasveille. Maa on huokoista ja kosteaa. Kasvit juurtuvat hyvin. Istutin itsekin kuusi tukevaa sitruunapuuta. Muutaman vuoden kuluttua olen omavarainen myös sitruunoiden suhteen!


コメント


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page