top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Suomalaisen mökkeilyä Espanjassa


Tänä kesänä vietin kaksi päivää mökillä Keski-Suomessa. Järvi, sauna ja hiljaisuus. Vietin myös kaksi kuukautta mökillä Axarquiassa. Vuoristo, palju ja rauha. Kummatkin ovat 1960-luvun lopulla rakennuttaja oman aikakautensa monumentteja. Niissä yhdistyvät vankka suhde elämän alkulähteille luontoon ja rauhaan. Aika ja kiire ovat pysähtyneet. Siellä eletään luonnon voimien mukana. Paitsi juhla-aikoina.

Lapsuuteni työsiirtola on saanut jatkumon Andalusian vuoristosta. Kuokat, lapiot ja haravat ovat palanneet takaisin elämääni. Kangasmetsän tilalla on oliivi- ja mantelipuita. Suomaasto on vaihtunut hiekka- ja saviperäiseksi. Kuokat ja lapiot vaativat nyt uudenlaista tekniikkaa. Kesällä en ajatellut kertaakaan rannikon kuntosaleja. Vuoristoilma ja monipuolinen fyysinen työ olivat todellista tehotreeniä kropalleni. Jopa välillä jopa liiankin tehokasta!

Uskon mökkeilyn terapeuttiseen vaikutukseen. Kantamalla kiviä, siirtämällä hiekkaa paikasta toiseen ja maalaamalla loputtomasti taloa, ajatukset pakostikin siirtyvät arjen tuomista työasioista jonnekin aivan muualle. Tuo terapia vetää vertoja samppanjan litkimiselle Costan klubeilla.

Andalusian maaseutu ja kyläkulttuuri ovat ihmeellistä. Kesäisin ja juhla-aikoina kylät täyttyvät ihmisistä. Lapset ja lastenlapset palavat juurilleen, perheet ja ystävät liikkuvat laumoissa, jopa koiraporukat vaeltavat keskenään. Kesän kruunaa feria-aika, jota juhlitaan kauan ja äänekkäästi. Meidän kylällä feriat kestivät viisi päivää. Muutaman tuhannen asukkaan kylä meni sekaisin. Juhlat kestivät aina aamukuuteen. Musiikki soi valtavien kaiuttimien kautta läpi yön. Oli kuin Netflix olisi ollut täysillä. Kuudentena päivänä tuli yöllinen hiljaisuus. Oli aika levätä!

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuksen mukaan suomalaiset mökkeilevät keskimäärin 17 vuorokautta vuodessa. Se on lyhyt aika. Espanjassa voidaan mökkeillä läpi vuoden. Välimeren ilmasto, useat kasvukaudet ja loistava infrastruktuuri tarjoavat Espanjan mökkiläisille tekemistä läpi vuoden. Eri vuodenajat näkyvät selvästi. Syksyn, talven ja kevään vihreän eri värisävyt antavat vastapainoa kesän kullan keltaiselle värimaailmalle.

Suomalainen maaseutu on kuolemassa. Palvelut ovat keskittyneet kasvukeskuksiin. Kyläkaupat, postit ja paikalliset ravintolat ovat sulkeneet ovensa. Lavatansseihinkin lähdetään kymmenien kilometrien päähän. Mökkiläiset ovat oman onnensa varassa. Espanjalainen kyläkulttuuri on yhä voimissaan. Maaseudulla on palveluita: liha- ja vihanneskauppoja, pankkeja, ompelijoita, putkimiehiä ja ennen kaikkea kahviloita ja ravintoloita. Meidän mökkikylällä on viisi hyvää ravintolaa ja kaksi yökerhoa. Maailman parhaat upporasvassa paistetut churrot löytyvät Fernandezin kahvilasta. Lähialueella on myös lukuisia B&B –majataloja ja pieniä boutique –hotelleja. Mökkeilijöille ja muille vieraille löytyy tekemistä myös oman tiluksensa ulkopuolelta.

Haaveilen saunasta ja talvisista saunailloista Axarquian vuoristossa. Haluan olla osana sitä suomaista hulluutta. Tänä vuonna 1980-luvun hittituote, joka mökin tynnyrisauna, saapuu myös Axarquiaan.

Comentarios


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page