top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Arvokasta ja arvoituksellista öljyä (Fuengirola.fi -lehden kolumnini)
Sain viime viikonloppuna aimo annoksen oliiviöljytietoutta. Alueellamme vietettiin kolmipäiväistä La Molienda -oliivitapahtumaa. Andalusia elää oliiveista ja on Espanjan suurin oliiviöljyn tuottaja. Knoppitietona Jaénin maakunnassa tuotetaan enemmän oliiviöljyä kuin koko Italiassa. Maailmalla Italia tunnetaan kuitenkin oliiviöljyn mahtimaana. Ehkä Andalusian oliiviöljyn tuottajien tulisi terästää hieman omaa brändiään ja markkinointiaan.

 

Valokuvaaja sai kunnian ikuistaa alueemme oliivipuita. Hänen näyttelyssään satavuotiaiden puiden seasta löytyi myös oikea aarre, tuhatvuotinen puuvanhus. Tuo omituinen luontokappale on todistanut maailmanhistorian muutoksia. Sille teollinen vallankumous, maailman yhdentyminen ja digitalisaatio eivät ole olleet mitään ihmeellistä eikä merkityksellistä. Puun elämä on yksinkertaista ja vahvaa. Se tarvitsee vain vettä, lämpöä ja rakkautta. Voisiko ihmiskunta oppia tältä puuvanhukselta jotain?

 

Itse olen oppinut, että extra virgin -oliiviöljyshotti sitruunalla pitää miehen kunnossa. Se edistää ruuansulatusta, poistaa haitallisia myrkkyjä ja alentaa kolesterolia. Eli se ennaltaehkäisee kaikkia niitä perussairauksia, joihin me suomalaiset suurella todennäköisyydellä sairastumme. Tuo shotti hyvin nautittuna hyvästä lasista on nautinnollisen halpa henkivakuutus. Suosittelen!

 

Jos olisin Pelle Peloton, niin alkaisin valmistaa otsonoitua oliiviöljyä. Se on seuraava megatrendi ihonhoito- ja terveystuotemarkkinoilla. Siihen tarvitaan vain alueemme parasta bio-sertifioitua öljyä ja siihen sopiva otsonointijärjestelmä. Tällä vippaskonstilla oliiviöljyn litrahinta satakertaistuu. Se tuntuu helpolta kuin heinänteko, mutta onko se todellisuudessa niin?

 

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page