top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Maaginen helmikuu (Fuengirola.fi -lehden kolumnini)
Andalusian talvisen helmikuun kruunaa kauppoihin tulleet mandariinit ja mansikat. Luulen olevani kausisyöjä, sillä nyt ruokavalioni muodostuu paljolti sitrushedelmistä ja marjoista. Tuoreet, viileät mansikat ovat tällä hetkellä intohimoni. Ne ovat tulleet rasvaisten, uppopaistettujen pähkinöiden ja manteleiden tilalle. Uskon, että ihmisen tulee kuunnella omaa kehoaan ja sen sisäistä viestintää.

 

Kymmenen vuotta olen aamuni aloittanut sitruuna-ruokasooda -juomalla. Tuo kehon ihmeellinen tasapainottaja ja puhdistaja on pitänyt minusta pöpöt, flunssat ja koronat loitolla. Pari vuotta sitten aloitin kasvattamaan omia sitruunoita. Tutkitusti luomusitruunat tuossa ihmejuomassa satakertaistavat sen tehoa.

 

Helmikuu on remonttireiskojen kulta-aikaa. Kaikki valmistautuvat kesäkauteen, joka on huippusesonki niin vuokrauksessa kuin lomailussakin. Uskon, että kesä 2024 tulee rikkomaan kaikki ennätykset Aurinkorannikon turistiryntäyksessä. Uskomukseni on tarttunut myös valokuvaajaan, joka on nyt antaumuksellisesti kuukausien ajan remontoinut Airbnb -kohdettaan.

 

Tuo lähes 120 vuotta vanha luostarin majoitusiipi on täynnä historiaa ja sen tuomia yllätyksiä. Sen uumenista on löytynyt upotettuja holvikaaria, jotka ovat toimineet aikoinaan rukousalttareina. Yhdestä niistä löytyi myös muumio. Mutta onneksi vain kissan. Tuo mystinen kissamuumio oli samalla kaunis ja karmaisevan kauhea. Sen avaruusoliomainen habitus herätti tuhansia kysymyksiä. Valokuvaaja katsoi parhaaksi haudata sen kissojen hautausmaalle. Muistot tuosta muumiosta jäivät kuitenkin mieliimme ja valokuvaajan filmille.

 

Toivottavasti myös remonttireiskoista suurin, luonto, remontoi myös itseään. Vesivarannot kaipaavat täydennystä ja viljelysmaat riittävää kosteutta. Sade on luonnon suurin työmies. Onneksi tuo työmies on nyt palkattu, ainakin jos kansallisiin sääennustuksiin on luottamista.

 

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page