top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Asunto EspanjastaOstoprosessi kiinteistökaupassa Costa del Solilla sisältää useita vaiheita. Näitä vaiheita ovat:


Asunnon etsiminen

Etsi sopiva asunto Costa del Solilta kiinteistönvälittäjien avulla tai eri verkkosivustoilta, jotka tarjoavat kiinteistöjä alueella.


Tarjouksen tekeminen

Kun olet löytänyt mieluisan asunnon, voit tehdä tarjouksen myyjälle. Tarjouksessa määritellään kauppahinta ja muut ehdot.


Varaussopimus ja varausmaksu

Jos tarjouksesi hyväksytään, sinulta pyydetään allekirjoitettua varaussopimusta ja 6000 euron varausmaksua. Varaussopimuksessa määritellään tarkemmin kauppaan liittyvät ehdot ja velvoitteet. Varausmaksu varmistaa asunnon varaamisen sinulle ja se hyvitetään lopullisesta kauppahinnasta.


Asianajajan käyttäminen On suositeltavaa palkata pätevä asianajaja, joka tarkistaa kaikki tarvittavat asiakirjat, huolehtii lakisääteisistä vaatimuksista ja edustaa sinua koko kauppaprosessin ajan.


Esikauppasopimus

Usein varaussopimuksen jälkeen allekirjoitetaan 10 %:n arras sopimus (Contrato de Arras) asunnon kauppahinnan vahvistamiseksi. Tämä sopimus edellyttää, että ostaja suorittaa lisäksi 10 %:n suuruisen maksun kauppahinnasta. Arras sopimus sitoo molempia osapuolia ja vahvistaa kaupan vakavuuden.


Kauppakirja

Kun kaikki ehdot on sovittu ja varmistettu, laaditaan virallinen kauppakirja (Escritura de Compraventa), joka sisältää kaikki kauppaan liittyvät tiedot, kuten osapuolten tiedot, kiinteistön tiedot, kauppahinta ja maksuehdot.


Kiinteistön rekisteröinti

Kauppakirjan allekirjoituksen jälkeen kiinteistö rekisteröidään virallisesti ostajan nimiin Espanjan kiinteistörekisterissä (Registro de la Propiedad), ja omistusoikeus siirtyy sinulle.


Verot ja kulut

Asunnon ostamiseen liittyy erilaisia veroja ja kuluja, kuten varainsiirtovero (Impuesto de Transmisiones Patrimoniales), notaarin palkkio, kiinteistörekisteröintimaksut ja asianajajan palkkio. Varmista, että olet selvillä kaikista taloudellisista velvoitteista ja että sinulla on riittävästi varoja kattamaan nämä kulut.


Avainten luovutus

Kun kauppa on viimeistelty ja kauppahinta on maksettu, saat avaimet uuteen asuntoosi ja voit aloittaa omistajan ominaisuudessa asumisen tai vuokrauksen.

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page