top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Auringonpalvonnasta

Onneksi en ole auringonpalvoja. En usko animistiseen enkä antropomorfiseen aurinkokäsitykseen. Aurinko ei ole minulle arkipäivään rinnastettava parrakas isäolento, eikä kuu maailmankaikkeutta rakastava äiti. Välimerenmaiden muinaiset auringonjumalat Aresta, Helios, Apollon ja Sol ovat muuntuneet päässäni nykyajan kaupallisesti vahvoiksi yritysbrandijumaliksi.


Aurinko on elinkaarensa puolessa välissä. Saamme nauttia sen hehkuvasta vetyfuusiosta ja energiasta vielä 5 miljardia vuotta. Nyt keski-iän saavuttanut aurinko on meille tulevaisuuden vahvin energialähde, jota jopa meidän sukupolvemme voi hyödyntää vahvasti. Emme ole kaukana kaikkien kotitalouksien omista aurinkoenergiayksiköistä ja auringonvoimalla toimivista sähköautoista.


Aurinkorannikolla on yli 320 aurinkoista päivää vuodessa. Aurinko on jumalamme. Se tuo meille yrittäjille jokapäiväisen leipämme. Se tarjoaa mahdollisuuden yrittää ja palvella auringon lämpöön ja valoon suuntaavia asiakkaitamme. Aurinko kiihdyttää serotoniinin tuotantoa kehossamme. Se saa meidät tuntemaan itsemme iloisiksi ja pirteiksi.


En ole kuitenkaan yltiöpäinen auringonpalvoja, vaikka asunkin aurinkorannikolla. Tänäkään kesänä en suunnannut kulkuani rantahietikoille palvomaan tuota massiivista D-vitamiinin, serotoniinin ja rusketuksen lähdettä. Nautin maagista auringonnousuista ja –laskuista, auringon lämmittämistä kesäilloista sekä päivisin supernopeasti kuivuvista pyykeistä.


Aurinko ja auringon kanssa eläminen on kuin samppanjanjuontia. Siitä pitää nauttia, mutta ei antaa koko elämäänsä sille.

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page