top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Autoiluni ihana vuosi 2023Vuoden päätteeksi tarkastelin kiinnostuneena oman autoni mittarilukemaa. Vuonna 2023 olin ajanut lähes 50 000 kilometriä. Takana oli tuhansia ajotunteja tutuissa ja välillä hieman tuntemattomissakin paikoissa. Olin kuluttanut satoja litroja kuplavettä ja nauttinut kymmeniä kiloja kolmioleipiä tuossa samassa maagisessa istuimessa.

 

Kertaakaan en ollut vuoden aikana poistunut Andalusian alueelta. Malagan provinssin teitä ja ilmastoa olin kuluttanut runsaasti. Uskon, että omaa hiilijalanjälkeäni verottaja on kuitenkin kompensoinut todella taitavasti.

 

Vaikka "Moottoritie on kuuma" ja "Bensaa suonissaan" -fiiliksen pohjalta tuhannet kilometrit olivat taittuneet välillä rivakastikin, olin nykyään nöyrä peltipoliisien edessä. "Turhaan, aivan turhaan" olin maksanut voitetuista minuuteista. Nopeusrajoitin LIM on nyt uusi, paras ajokaverini.

 

Espanjalaiset ovat aina rakastaneet Seat-autojaan ja vahvoja moottoreita. Espanja on Euroopan toiseksi suurin autonvalmistaja. Lähes 50 miljoonaisella kansalla on 30 miljoonaa autoa. Nyt espanjalaiset ovat ottaneet romanialaisalkuperäisen Dacia Sanderon omaksi ykkössuosikikseen. Se on aika outoa.

 

Espanjan tieverkosto on Euroopan huippua, ainakin Andalusian osalta. Massiivisten moottoriteiden kautta siirtyminen kaupungista toiseen onnistuu käden käänteessä. Myös maakuntien miehet ovat osanneet hyödyntää muun muassa EU:n Leader-rahoitusta, josta on syntynyt vanhoista aasiteistä kauniita kulttuurihistoriallisia maisemareittejä.

 

Olen oppinut rakastamaan ajamista. Se on minulle työtä ja vapaa-aikaa. Autossani hallitsen omaa maailmaani ja päätän itse, minne olen menossa. Ohikiitävät vuoristot, kiemurtelevat merenrannat sekä täyteen pakatut kaupungit hivelevät makuhermojani.

 

Muistan jo lapsena unelmoineeni vauhdista, kiitävistä teistä ja avonaisista ikkunoista tulevasta lämpimästä ilmavirrasta. Nyt se on todellisuutta, ja nautin siitä!

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page