top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Don Quijotin idealismia AurinkorannikollaIhmismieli ei ole muuttunut eikä muutu. Miguel de Cervantes Saavedran (1547 - 1616) kirjoittamaa Don Quijote –teoksesta voidaan hyvin peilata omaan elämäämme ja ympäristöömme täällä Aurinkorannikolla. Se on niin universaali ja moniulotteinen tarina, että olisi hyvin voinut kilpailla vuoden 100 tienoilla Jeesus Nasaretilaisen kertomuksen kanssa.


Maalaishidalgo Alfonso Quijano muuntautuu kuvitteelliseksi don Quijote manchalaiseksi. Hänestä tulee lämminsydäminen, hyvä ja herkkä herrasmies, idealisti ja maailmanparantaja. Uusi Alfonso on rohkea ja tarvittaessa uhkarohkea. Samalla hän on kuitenkin vaatimaton ja pitää itseään muiden ritarien joukossa arvottomana ja muita vähäisimpänä. Don Quijote on aitoa suomalainen Aurinkorannikolla. Alfonso Quijano on vielä aidompi suomalainen Suomessa.

Aurinkorannikko on meille kuin don Quijote manchalaiselle Dulcinea, todellinen rakkaus. Tätä rakkautta kohti me jälkipolvet matkaamme omilla Rosinanteillamme. Emme enää aaseilla tai taisteluhevosilla, vaan uskollisilla sinivalkoisilla siivillä. Nämä siivet ovat vahvat ja voittamattomat, kuten monet taistelut läpikäyneet don Quijoten tuulimyllyt. Don Quijoten taistelu jatkuu Aurinkorannikolla. Se on rakkauden, hyväksynnän ja herkkyyden etsimistä ja siitä kilpailua. Inhimillisyyden taistelun lisäksi vastassa on byrokratian ja vieraan valtakoneiston taistelut. Aina herkkä herrasmies ja maailmanparantaja ei voita. On aika kaatua hetkeksi ja nousta taas taistoon.


Aseenkantaja Sancho Panza on don Quijoten uskollinen apuri. Hän on realisti don Quijoten idealistisessa maailmassa. He olivat toisiaan täydentävä taistelupari. Tuo kumppanuus ja kaveruus on ominaista Aurinkorannikolla. Täällä taistellaan ja toimitaan yhdessä!


Don Quijote taisteluineen on jättänyt meihin vahvan ajattelumallin, olkoon se suomalaista idealistista realismia tai espanjalaista realistista idealismia.

Коментарі


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page