top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Espanjan talviajasta1894 pidetyssä kansainvälisessä meridiaanikonferenssissa Greenwichin pituuspiiri valittiin kansainväliseksi nollameridiaaniksi. Suomessa on noudatettu kurinalaisesti ja oikeaoppisesti Itä-Euroopan aikaa. Se on kaksi tuntia eteenpäin nollameridiaanista. Espanjassa eletään Keski-Euroopan aikaa, vaikkakin Espanja kuuluu maantieteellisesti Länsi-Euroopan aikavyöhykkeeseen. Tämä johtuu kenraali Francon vuoden 1940 mielivaltaisesta määräyksestä, jonka avulla hän ositti tukeaan Keski-Euroopan silloiselle valtiaalle, Hitlerille.


Ensimmäisen ja toisen maailmasodan aikoina kokeiltiin kesäaikaan siirtymistä. Silloin kesäaikana kelloja siirrettiin eteenpäin tunnilla, jolloin auringon valoisuus osui paremmin päiväsaikaan. Kokeilu oli pitkälti sotastrateginen, joka ei kuitenkaan osoittautunut kovinkaan onnistuneeksi.


1980-luvulta alkaen kesä- ja talviajat ovat olleet osa elämäämme. Vuonna 2019 Euroopan parlamentti päätti kesä- ja talviajoista luopumisesta. Päätöksestä huolimatta asia ei ole edennyt eikä luultavimmin etene kovinkaan tehokkaasti. Sukupolvemme rakastaa eri vuodenaikoja ja niiden symboliikkaa.


Nyt elämme normaalissa Espanjan ajassa, talviajassa. Illat lyhenevät, yöt viilentyvät, ilmastointilaitteet säädetään lämmitysasentoihin ja talvitakit kaivetaan komeroista. Valkoinen v-aukkoinen t-paita ja puolipitkä villakangastakki ovat tulevan talven klassikkotrendi.


Talvi on voimakkaiden luonnonilmiöiden aikaa. Silloin luontoäiti tai –isä näyttää kyntensä. Myrskyn ja kaatosateiden sekaan on istutettu rauhan ja valon hetkiä. Aurinko hellii Andalusian talvisia asukkaitaan.


Talven odotettu tapahtuma on Stock! Feria Outlet Málaga. Silloin kansa sekoaa ja pääsee ostamaan kasseittain huippuhalpoja merkkituotteita. Marraskuun viimeisenä perjantaina Malagan Calle Larioksen jouluvalot syttyvät. Kaupunki saa taas uuden valoloisteensa. Silloin ei ole väliä, missä meridiaanissa sijaitaan. Eikä ole väliä, onko kesä- vai talviaika. On vain valon aika.Comentários


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page