top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Flamencon koputuksiin koukussa Calle Capitanilla
Olen nyt seurannut useiden viikkojen ajan flamencoa, tuota eriskummallista andalusialaista kansantanssia ja –musiikkia. Sen maaginen tempo ja hurjat koputussarjat ovat iskostuneet päähäni. Välillä jopa Mecadonan kauppajonossa huomaan liikehtiväni flamencon iskujen tahdissa. Flamenco on tehnyt minuun suuren vaikutuksen.


Pieni Frame Galleria on keskiviikkoisin ollut flamencon mekka. Zambra Duo on tanssinut, laulanut ja soittanut tuon koukuttavan flamencon eri tyylilajeja. Se on rankkaa hommaa.

Hiki virtaa ja sen tuntevat myös katsojatkin. Pienen gallerian ilmastoinnin tulee pauhata täysillä. Tuleva pitkä kuuma kesä tekee siitä vieläkin kuumemman ja intohimoisemman. Framen katu, Calle Capitan on Fuengirolan keskustan sisällä. Se on aivan lähellä kaikkea, mutta samalla piilossa. Tämä eriskummallinen katu on ollut flamenco-liikkeiden ja –tablaoiden suosiossa eri vuosikymmenet. Nyt sieltä voi löytää mielenkiintoisia ravintoloita, espanjalaisten suosimia yöbaareja ja taideliikkeitä. Framen paikallakin oli kolmekymmentä vuotta sitten flamenco –tablao ja sittemmin muun muassa Fuengirolan kaupunginisien salainen pokeriluola. Se on oikea paikka nyt flamencolle.


Olen aina ihmetellyt suomalaisia ja flamencoa. En tunne yhtään espanjalaista, joka olisi kiinnostunut tanhuamisesta tai Suomi-polkasta. Suomalaiset flamencotanssijat ovat maailman huippuja ja tekevät sitä ammatikseen. Kaari Martin, Katja Lunden, Emilia Aho ja meille aurinkorannikkolaisille tuttu Marianna Stråhlmann ovat juuri näitä. Ja mitä parasta, he ovat kuin hyvä viini. Kehittyvät vuosien saatossa. Eikä eläkeikää tarvitse pelätä.


Perinteet kiinnostavat minua. Flamencon visuaalinen maailma mustalaisromantiikalla höystettynä viehättää. Näyttävät mekot, paksut, hyvin laskeutuvat huivit, kastanjetit ja ennen kaikkea viuhkat ovat kaukana tästä appsien täyttämästä maailmasta. Harmikseni löysin kuitenkin Apple Storesta yhden Flamenco-aiheisen appsin. Siinä opetetaan Flamencon askelia. Ilman hikeä, tunnetta ja intohimoa. Maailma muuttuu, mutta flamencon ydin säilyy.

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page