top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Ihmeellinen agaveSuuntasin valokuvaajan kanssa Andalusian maaseudulle. Etsimme asiakkaillemme maaseutukohteita, jonne he voisivat asettautua. Andalusia on moniulotteinen maakunta. Historiallisten kaupunkien ja rantalomakohteiden ohella täältä löytyy paratiisinomaisia alueita kauniine oliivi- ja mantelilehtoineen. Pienet kylät ja henkeäsalpaava maaseutu ovat nykyään myös monien suomalaisten kotikontuja. Erittäin varteenotettava vaihtoehto nykyaikaisessa, globaalissa laajakaistaisessa yhteiskunnassa.


La Axarquían alueella olevalta rinnetontilta löytyi kymmeniä valokuvaajaa pidempää mehikasvia. Nopealla googlauksella niiden nimeksi saatiin agava. Nämä agavet ovat alun perin kotoisin Etelä-Amerikasta, jotka muuttoliikkeen saattelemana saapuivat Espanjaan. Tämä tequillan raaka-aineena käytettävä mamu-kasvi sai meidän kummankin jakamattoman huomion. Agaven lehdet ovat meheviä, vahapintaisia, ja niiden kärjessä on vahva ja terävä piikki. Niissä on luonnetta, joka soveltuu hyvin Andalusian maaseudulle.Elääkseen kasvi ei tarvitse jatkuvaa huolenpitoa ja se voi menestyä myös erittäin kuivissa olosuhteissa. Ihmetykseksemme kasvi kukkii vain kerran elinaikanaan. Sen tarkoitus on kerätä ravinteita valtavaa kukintoa varten, kukkia ja kuolla. Kasvi kuolee ollessaan elämänsä huipulla. Se edustaa minulle Marilyn Monroeta ja monia muita elämänsä huipulla olevia artisteja.
Tämän jopa draagisen elämän aikana se kuitenkin tuottaa sellaisen määrän hyvää, johon harva kasvi voi päästä. Agave tuottaa nopeasti kuituja, joita voidaan käyttää mm. paperin ja narujen valmistamiseen. Jos suomalainen vihreä kulta voitaisiin korvata agavella, metsäteollisuutemme olisi vielä maailman huipulla. Eräs Facebookista tuttu kaverini alkoi kutsua vaimoaan Agaveksi, koska vegaanimaailmassa hunaja korvataan agavesta valmistetulla rinnakkaistuotteella.


Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page