top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Jouluajatelmia Espanjan suomalaisittain
Málagan kaupungin Calle Larioksen henkeäsalpaavat jouluvalot loistavat arvokkuutta ja ylimaallisuutta. Fuengirolan kaupunki on sytyttänyt myös 2 miljoonaa LED-valoa kaupunkilaisten ja turistien iloksi. Ilo on läsnä myös vuoden pimeimpänä ja kylmimpänä aikana. Espanjalaiset kaupungit joulukoristuksillaan kilpailevat onnistuneesti Walt Disney:n satumaailmojen kanssa. Voimme tuntea olevamme osana jotain suurempaa kokonaisuutta tai kuluttajan osassa tätä historiallista satua. Lapsuuteni jouluina Keski-Suomessa jouluvaloilla ei turhaan kerskailtu. Kuitenkin 1980-luvulla Keuruulle saapui kaksi valtavaa himmeliä, joiden koot olivat kahdeksan kertaa kahdeksan metriä. Ne tuntuivat loistokkailta. Toinen niistä sijaitsi liikenneympyrässä, jonka takana loisti himmeästi myös Keuruun vanhan kirkon joulukuusi. Nykyään tuo liikenneympyrän valoshow tuntuu espanjalaisittain aika vaatimattomalta.

Koululaisina saimme ja jouduimme käymään joulukirkossa. Keuruun uusgoottilainen kirkko on valtavan suuri. Sinne mahtuu 1100 ihmistä, joka on yli 10% koko kaupungin väkiluvusta. Kaikki oppilaat mahtuivat sinne sisälle. Elettiin aikaa, jolloin eduskunnan apulaisoikeusasiamies ei puuttunut vielä tuohon yhteen vuoden odotetuimpaan juhlaan. Tänä päivänä oppilaiden on siis hankalampaa tutkia Eero Järnefeltin 1892 maalaamaa kirkkotaulua, josta ehkä löytyy tarkemmalla tutkimalla myös jumalan kasvot. Jo 1800-luvulla osattiin kuva-arvoitusten salat.

Ensimmäisen suomalaisen jouluaterian söin ravintola Nuriasolissa vuosia sitten. Harmaasuolattu kinkku, rosolli ja lanttulaatikko maistuivat samalta kuin kotimaassa. Taustalla lauluntekijä Mariska esiintyi. Silloin tajusin, että kaikki täällä Aurinkorannikolla voi olla kuin Suomessa tai ehkäpä vielä paremminkin. Suomen eturivin artistit viihdyttävät meitä. Olemme etuoikeutettuja viihteen ja kulttuurin kuluttajia.

Kierrekorkkinen Côtes du Rhône –punaviini oli aikoinaan Suomen suosituin punaviini. Se oli joka kodin joulujuoma. Oikeammin lapsuudessani oli vain paria eri viinilaatua: punaviiniä ja valkoviiniä sekä todellisten juhlien puolimakeaa Elysee –kuohuviiniä. Elämässä oli helppoja valintoja. Ei ollut vielä hienoja viiniharrastuksia vine tastingeineen tai turmelevia hanapakkauksia. Silloin jopa Mercadonan nykyiset viinihyllyt olisivat tuntuneet paratiisilta.

Suomessa joulu laitetaan nopeasti pakettiin. Välipäivien jälkeen porukka marssii kiltisti takaisin työpaikoilleen. Joulu ja uusi vuosi on vietetty tehokkaasti ja osin myös raskaasti. Täällä Espanjassa saamme juhlia joulua rauhassa. Loppiaisen jälkeen elämä palautuu taas normaaleille uomilleen. Uusi vuosikymmen 2020 alkakoon rauhalla, ilolla ja ymmärryksellä toisiamme kohtaan.

Comentários


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page