top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Joulukuu on juhlakuu
Joulukuu on todellinen, pimeä juhlakuukausi. Sen todellista alkuperää tulee harvemmin mietittyä näinä monikulttuurisuuden ja vahvojen muuttoliikkeiden aikoina. Meille suomalaisille joulu-sana juontaa juurensa vanhasta suomalaisesta sanasta "jol" tai "juhl", joka liittyy talvipäivänseisauksen juhlintaan. Alkuperäinen merkitys liittyy muinaisen ajan pakanalliseen juhlaan, jota juhlittiin vuoden pimeimpänä aikana. Tuona pimeän juhlan aikana myös meillä täällä Andalusiassa päivä on lyhyimmillään ja yö pisimmillään.


Mutta onneksi on keksitty jouluvalot. Ne ovat tuoneet valkeuden ja kirkkauden tämän pimeyden keskelle. Malagan Calle Larioksen joulukatu on kuin taivaallinen palatsi, josta muut kaupungit kilvan ottavat vaikutteita.


Aloitin itse tuon pimeyden juhlakauden jo marraskuussa. Koristelin hartaasti omaa juhlakuustani viikkoja. Asettelin pieteetillä Leroy Merlinistä hankkimani uudet kuusen kynttilät lähes täydelliseen muovikuuseeni. Tuo spiraalinmuotoinen valoketju sadan kultaisen juhlapallon kanssa on nyt oman taiteellisuuteni huipentuma. Kiitos Zara Home ja heidän vuoden 2023 joulukataloginsa, jotka toimivat inspiraation lähteinäni.


On mahtavaa, että ainakin yhden kuukauden ajan Suomessa laulamme: "Arkihuolesi kaikki heitä". Me täällä Aurinkorannikolla olemme niin onnekkaita, sillä tuota samaa laulua voimme laulaa läpi koko vuoden.


Aina ei tarvita turhan paljoa informaatiota. Sen tajusi puertoricolainen laulaja ja lauluntekijä José Feliciano kehittäessään Feliz Navidad –joululaulua. Yli 50 vuotta tuo mystisen melodian ja askeettisen sanoituksen kokonaisuus on tunkeutunut satojen miljoonien ihmisten takaraivoon. Se herättää meissä ilon, kunnioituksen ja kaipuun tunteita. Kaikkea sitä, mistä hyvän juhlan joulukuu on tehty.


Lähde: Kolumnini Fuengirola.fi -lehdestä

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page