top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Joulupukin ja joulun todellisuudesta
Meistä lähes jokainen on mennyt lankaan ja uskonut joulupukkiin. Psykologian professori Jacqueline Woolley Texasin yliopistosta on todistanut, että usko joulupukkiin kehittää lapsen kognitiivista ja emotionaalista ajattelukykyä. Vieläkin suurempi hyöty lapsen kehitykselle tulee siitä, että hän oivaltaa, ettei joulupukki ole oikea fyysinen henkilö.


Joulunaikaa on juhlittu kautta koko ihmiskunnan ajan. Tämä talvipäivänseisauksen juhlinta on saanut myöhimpinä vuosituhansina myös uskonnollisia piirteitä. Kristillinen maailma otti Jeesuksen syntymäpäiväksi myös tuon talvipäivänseisauksen ajan, vaikkakin hän oli todistettavasti syntynyt syyskuussa. Jeesuksen ensimmäisiä syntymäpäiväjuhlia vietettiin noin 300 vuotta hänen syntymästään. Uskonnoissa kaikki on mahdollista, myös aikakäsitteen muokkaaminen.


Joulupukkihahmon taustalla on 300-luvulla elänyt piispa Pyhä Nikolaus. Hän oli aikansa tunnettu lasten suojelija, mutta myös kauppiaiden suojelupyhimys. Yli tuhat vuotta hän olikin omasta nimestään väännetyn joulupukin ja lahjojen antajan ilmentymä. 1530-luvulla Martti Luther uudistuksiensa tiimellyksessä alkoi opettaa, että Jeesus-lapsi on lahjojen tuoja. 1930-luvun alussa Coca-Cola vahvalla markkinoinnillaan loi nykypäivän punaposkisen, punaiseen pukuun ja turkiskaulukseen pukeutuneen Santa Clausin. Tuo kesäjuoman talvilanseerauskampanja on ollut varmasti historiamme suurimpia, kansainvälisiä, markkinointisaavutuksia.


Useimmat meistä olemme kulkeneet Pyhän Nikolauksen jalanjälkiä. Olemme piiloutuneet Coca-Colan suunnittelemiin punaisiin rooliasuihin ja esittäneet omaa, ennalta käsikirjoitettua minijoulunäytelmäämme. Välillä hyvin ja välillä erittäin hyvin. Se on rooli, jossa kukaan ei voi mokata! Hyvää ja hauskaa joulunodotusta kaikille!


Kommentare


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page