top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Kaikenlaisia kahveja ja kahvimuistoja
Lapsena kahvinjuomista määritteli puoluetausta. Joimme kahvia, joka oli ostettu jonkun ryhmittymän kaupasta. K-, S- ja E-ketjuilla olivat omat merkkinsä. En juonut koskaan lapsuudessani vasemmistolaisten tai keskustalaisten kahveja. Saludot ja kumppanit ovat minulle tuntemattomia. Costa Rica ja kaikkien ketjukahvien yläpuolelle kivunnut Paulig oli minun lapsuuteni kahvimaailma. Tuo kultakuppi on seurannut minua koko elämäni ajan. Satunnaisesti myös tänne Espanjaan.


Juon kahvini aina mustana. En ole koskaan sekoittanut siihen maitoa tai sokeria. Ne pilaavat kahvin oikean maun. Joskus aikoinani lorautin kahviini tilkan konjakkia, mutta sekin tuhosi kahvin aidon ja herkän maun. Jokaisen Aurinkorannikolla vierailevan turistin tai täällä asuvan nopein kahvikoulu on Malagassa Café Central. Siellä voi vaivattomasti ja ilman kielitaitoa tutustua eri kahveihin ja ennen kaikkea siihen, miten ne tarjoillaan. Itse olen juuttunut café soloon. Joskus otan sen doblena. Olen tapani ja makuni orja. Samalla tavalla kuin vuosikymmenet join kahvia mustana ja viimeiset kymmenen Suomen vuotta tummapaahtoista Presidenttiä.


Lapsuuteni kahvit olivat tasalaatuisia suodatinkahveja. Ensimmäinen poikkeama tuosta muistikuvasta oli Keuruulla Esson baarin omalaatuinen erikoiskahvi. Se oli puolipäivää pyöreässä pannussa lionnutta Juhla Mokkaa. Itsepalvelupannun ja lieden välissä oli aina kolme viiden pennin kolikkoa. Ne estivät pannun juuttumisen lieteen. Tuo kahvi oli paksua ja vahvaa. Välillä aika kitkerääkin. Haikeudella muistelen tuota kahvilaa, jossa vahva kahvintuoksu ja tupakansavu sekoittautuivat pajatsojen ja hedelmäpelien ääniin. Se on minulle vahvaa bensanhuuruista nostalgiaa!


Nykyään juon kahvia kaikkialla. Se auttaa keskittymään ja pitää hereillä Se on samalla sosiaalisen kanssakäymisen muoto. Espanjassa kahvi on hyvää. Paitsi Mijaksen BP:n café solo.

Muutama vuosi sitten ostin Nespresso -automaatin. Se muutti elämäni. Nyt voin nauttia oikeasta kahvista myös kotona. Nopeasti ja ihan hetken mielijohteesta. Tuo kone on lisännyt kahvinkulustani ja uskon kahvin parantavaan voimaan. Se ehkäisee Alzheimeria ja vahvistaa maksaa. Nespresso-koneita myydään kaikkialla, mutta aitoja kapsuloita ei kovinkaan lähellä minua. Ainoastaan Malagan keskustassa ja Puerto Banuksen El Corte Inglesissä. Tietysti niitä saa netistä ja rinnakkaistuotteita lähes joka kauppaketjusta. Aldin Markus on pahaa, vaikka sillä onkin hieno nimi. Aidot ovat aitoja ja niitä tulisikin aina hieman varastoida!

Kommentarer


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page