top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Kaukoputkella tiirailua
Olen kesän ja syksyn aikana tiiraillut kaukoputkella 4.000 kilometrin päähän. Kaukoputkeni on digitalisoitunut. Kaikki somekanavani antavat yksityiskohtaista ja erittäin yksityisen julkista kuvaa minun Suomestani.


Lavatanssit ovat ihmeellinen laji. Uskoin jo ajat sitten niiden kuolleen sukupuuttoon, mutta niin ei käynytkään. Korona tyhjensi välillä lavat ja artistit valittivat työnpuutetta, mutta tanssikansa eli omaa elämäänsä. Välillä näin yksityistilaisuuksiksi muunnettuja tansseja ja massoja tanssimassa heinäkuisessa suvessa. Lavat voivat muuttaa muotoaan, mutta tanssi ei.


Kaukoputkeni osui aina jäätelökioskeihin. Nuo kioskit ovat todellinen suomalainen kesäilmiö. Monet kavereistani ovat aloittaneet oman uransa pyörittämällä jäätelöpalloja. Näistä pallonpyörittäjistä on myöhemmin kuoriutunut loistavia yritysjohtajia ja poliitikoita. Tuon kuvan innoittamana etsin oman jäätelökauhani, ostin Mercadonasta vesimelonin ja aloin kauhoa sitä. Näistä kauniista melonipalloista tuli oma andalusialainen kesäilmiöni.


Zoomaillessani Suomea, kaukoputkeni linssi ei kovinkaan montaa kertaa osunut mansikkapelloille. Olen ehkä vieroittunut suomalaisista mansikoista, vaikkakin ne ovat maailman parhaita. Nyt kaukoputkeni hakee lähes pakkomielteisesti suomalaisia lehtihyllyjä. Fyysiset, korkeatasoiselle paperille painetut lehdet ja niiden irtonumerot ovat intohimoni. Ne ovatkin ainoita suomituotteita, joiden saatavuus täällä Aurinkorannikolla on hankalaa.


Suuntasin kaukoputkeni kohti Helsinkiä. Eduskunta näytti aloittaneensa syysistuntokautensa. Kirurgisiin maskeihin sonnustautuneet edustajat avustajineen ja lukuisine virkamiehineen pyörivät taas tuossa yhdessä Suomen kauneimmassa rakennuksessa. Toivottavasti he osaisivat ratkaista tällä istuntokaudella rakenteellisen julkisen talouden epätasapaino-ongelman. Toivoa aina voi, uskoa ei.

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page