top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Kurkistus paratiisiinAurinkorannikon superhyvä kesäkausi on lopuillaan. Ennätysmäärä turisteja ja loma-asukkaita ovat kartuttaneet paikallisten yrittäjien pankkitilejä. Lomalaiset ovat ihmeellistä porukkaa. Kaukaisessa historiassa ovat korona-ajan ankeus ja pelko. Ilmastonmuutos ja hallituksenmuodostamisen ongelmat ovat olleet myös kesätauolla. Ainoastaan Katalonian separatistit ovat tehneet työtä vuorotta. Ehkä se kohta myös palkitaan?


Tänä pitkänä, kuumana kesänä sain osallistua lukuisiin kesätapahtumiin. Fuengirolan Marenostrum ja Marbellan Starlite tarjosivat maailmanluokan huippuartisteja. Sydämeni sykki kuitenkin paikallisiin ferioihin ja niiden pienimuotoisiin, intiimeihin konsertteihin. Elokuuni olikin tuota yhtä juhlaa.


Tänä kesänä tein poikkeuksen pinttyneisiin tapoihini. Uimattomuuteni on taakse jäänyttä elämää. Välimeri ja uima-allas saivat minusta uuden, lojaalin ystävän.

Muuttolinnut ovat palaamassa Aurinkorannikolle. Kohta Fuengirolan kadut täyttyvät tutuista ja tuntemattomista ikuisen kesän suomalaisista. He ovat fiksuja. Nauttivat Suomen suvesta, mutta eivät kohtaa koskaan loskaa. Uskon, että lähitulevaisuudessa yhä useampi suomalainen on muuttolintu. Se on karu ja yksinkertainen totuus, joka Suomen hallituksenkin tulisi tajuta.


Aurinkorannikko muuttuu koko ajan. Muutos ei ole taantumaa vaan uusien mahdollisuuksien avautumista. Markkinat laajentuvat ja talous kasvaa. Aurinkorannikon imu ei laannu. Sen tajuavat vuosittain tuhannet uudet aurinkorannikkolaiset, jotka asettautuvat tänne.


Täällä aurinko, valo ja onnellisuus ovat voimissaan. Elämme vain kerran, joten otetaan siitä kaikki irti!

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page