top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Marian kanssa iltakävelylläOlin iltakävelyllä Calle Larioksella paljasjalkaisen malagalaisen Marian kanssa. Hän on pitänyt omaa tilitoimistoaan tuolla Malagan tunnetuimmalla kadulla lähes puoli vuosisataa. Tuona aikana Eurooppa ja Espanja ovat muuttuneet. Espanja liittyi Euroopan Unioniin melkein 40 vuotta sitten ja Marian laskukone on raksuttanut euroja jo 20 vuotta. Maria sinällään ei ole muuttunut noissa vuosikymmenissä. Hänen siroa kroppaansa pukee hyvin tyköistuva punainen jakkupuku ja samaan sävyyn maalatut huulet ja kynnet.


Maria, kuten monet muutkin malagalaiset ovat hyötyneet ulkomaalaisten suuresta muuttoliikkeestä Malagan provinssiin. Ennen kaikkea englantilaiset ovat avanneet, sulkeneet ja taas avanneet mitä erilaisempia liiketoimia toteuttaakseen omia unelmiaan.


Maailma muuttuu, yhdentyy ja yhtenäistyy. Mariaa harmittaa, koska Lariokselta ei voi enää ostaa malagalaisten suunnittelijoiden punaisia jakkupukuja. Pienet uniikit kivijalkamyymälät ovat korvattu jättimäisillä fast fashion –liikkeillä. Espanjalainen Zara –konserni eri tuotemerkkeineen liputtaa Larioksen katukuvaa, kuten lähes kaikkialla muullakin maailmassa. Kansainvälinen, espanjalaislähtöinen Zara on kuitenkin kaukana alkuperäisestä ja omaleimaisesta Malagasta.


Kansalliset ominaispiirteet häviävät. Calle Marqués de Larioksen päässä Plaza de la Constitución –aukiolla monumentaalinen Cafe Central on kadonnut katukuvasta. Samoin on käynyt monien muidenkin kaupunkien perinteisille espanjalaisille keskuskahviloille.


Granierin itsepalvelukulttuuri on uutta Espanjassa. Me pohjoisen ihmiset olemme siihen tottuneet, Maria ei. Yrityksen franchising- liiketoimintamalliin pohjautuvat kahvila-leipomot kasvattavat suosiotaan. Tällä hetkellä Granierilla on 350 yksikköä ympäri Espanjaa. Se on laajentumassa mm. Italiaan, Iso-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Muutaman vuoden päästä Granier on uusi Zara, jonka yksiköt sijaitsevat tarkasti optimoiduilla liikepaikoilla ja täysin identtisillä konsepteilla. Persoonalliset, kulttuurihistorialliset kahvilat korvataan tehokkailla liiketoimintayksiköillä.


Iltakäly Marian kanssa herätti minussa monia ajatuksia tulevasta…

Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page