top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Onko jonottamisen aika ohi?


Innostuin jokunen päivä sitten miettimään jonotusta. Olin Cajamar –pankin pankkijonossa ja siinä vierähti lähes tunti. Tuo tunti oli yksi elämäni pisimmistä. Jono ei vetänyt, virkailija hävisi toistamiseen paikalta, puhelimet soivat, lapset itkivät ja keuhkosairaat rykivät antoisasti ilmastointilaitteen alla. Välillä osa jonottajakollegoista siirtyivät pankin ulkopuolelle vetämään hermosavuja. Heidän palattuaan ahtaassa tilassa olevaan jonoon, sain taas kerran vahvistuksen tupakoimattomuudestani. Haju on todella kauhea! Tuoltako minäkin haisin yli 20 vuoden ajan?

Suomalaiset ovat innostuneet jonottamaan ämpäreitä. Tokmannin halpistavaratalon avajaisissa on perinteisesti jaettu punaisia ämpäreitä. Suosio on ollut suuri ja sen myötä mm. käyttäytymistieteen professori Leena Krokfors on alkanut tutkia tätä ilmiötä. Tutkijajoukkoon on myös liittynyt useita logistiikan ammattilaisia. Johtopäätökseksi on määritelty, että jonoja syntyy, koska lyhyen ajan kysyntä ylittää tarjolla olevan kapasiteetin.


Tämän kysynnän ja tarjonnan lain voimme kokea Suomen lennoilla. Yöllä Malagan lentokentän tyhjään lähtöaulaan syntyy eriskummallinen jono, kun sadat suomalaiset yrittävät tsekata matkatavaroitaan ruumaan. Kasvavaan palvelukysyntään vastaa normaalisti 1,5 lentokenttävirkailijaa. Poikkeuksen tekee Priority ja Business Check-in –pisteet. Ne ammottavat tyhjyyttä. Rahalla ei tarvitse jonottaa.


Rahalle ei aina pääse jonon oho. Tästä hyvä esimerkki on Helsingissä ravintola Teatterin VIP. Tuossa entisessä kantapaikassani oli omat säännöt ja niitä noudatettiin tarkasti. Kysyntä ja tarjonta olivat rajoitettua.


Kohta jonotamme vaaliuurnille. Olisi hyvä tietää kuitenkin, mille uurnille. Mitähän vaaleja oikein käymme? Tuleeko maakuntavaalit ja mistä oikeasti niissä äänestämme? Tiedän jo nyt, että useat ehdokkaat ovat ehdolla samanaikaisesti kolmiin eri vaaleihin: maakunta-, eduskunta- ja eurovaaleihin. Tietävätköhän he itsekkään, mihin ovat oikein pyrkimässä? Haluan äänestää ehdokasta ja hänen omaa ideologiaansa, en puoluekoneistoa.


Espanja on muuttunut. Täällä ei tarvitse jonottaa, jos osaa toimia oikein. Lähes kaikille julkisille virastoille voi varata ajan etukäteen netistä. Nyt on kysymys ainoastaan oppimisesta ja tiedonsaannista. Ja sitä meidän tulee antaa toinen toisillemme!

Comentarios


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page