top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Onko oikea aika ostaa asunto Aurinkorannikolta?

Updated: Aug 13, 2020


Aurinkorannikon uudistuotannot vahvassa kasvussa! markusaho.com sekä frameproperties.es  tuntevat asunto markkinat costa del solilla sekä loma.asunto ja uut myyntikohteet.
Aurinkorannikon uudistuotannot vahvassa kasvussa!

Asuntokauppa käy kuumana Espanjassa, ennen kaikkea täällä Aurinkorannikolla. Malagan maakunnassa tehdään noin 40.000 kiinteistökauppaa vuosittain. Tuota kasvavaa markkinatilannetta voimme aistia vieraillessamme eri notaarien toimistoissa. Espanjassa asuntokauppa, joka oikeammin on kiinteistökauppaa, vahvistetaan aina notariaatissa. Yksityistetyillä, tarkasti säädellyillä notariaattipalveluilla menee hyvin. Notaarit ovat yleensä kaupunkien parhaiten tienaavia yrittäjiä.

Kasvanut asuntokauppa on luonut uudenlaisen liiketoimintaympäristön Aurinkorannikolle. Kymmeniä tuhansia ammattilaisia työskentelee asuntokaupan ja siihen liittyvien palveluiden ympärillä. Alueellamme on satojen kiinteistönvälitystoimistojen, huonekalukauppojen, remonttiliikkeiden ja autoliikkeiden verkosto, jotka palvelevat asiakkaitaan kymmenillä eri kielillä. Usein myös suomeksi. Pitkäaikaisen loma-asutuksen ympärille on myös muodostunut korkeatasoiset terveys- ja hyvinvointipalvelut. Nämä vastaavat yhä vaativampien loma-asukkaiden tarpeisiin. Korkeatasoinen kauneuskirurgia, vaativa hammashoito ja traumatologia hiottu huippuunsa.

Malagan maakunnassa vuonna 2019 ulkomaalaiset ostivat kolmasosan kiinteistöistä. 160 kilometrin pituisella Costa del Solin rantakaistaleella ulkomaalaisten osuus uusista kaupoista oli yli puolet. Costa del Sol vetää porukkaa kaikkialta maailmasta. Kiinteistönomistajia on lähes 150 eri maasta. Elämme todella kansainvälisellä vyöhykkeellä. Brexitistä huolimatta vuonna 2020 brittien ennustetaan tekevän yli 17 miljoonaa vierailua manner-Espanjan alueelle. Espanja on ollut brittien suosituin matkailukohde jo neljännen sukupolven ajan. He ovat myös suurin yksityisten loma-asuntojen omistajakansa Espanjassa. Brexitillä ei ole mitään tekemistä alueemme yli 300 aurinkoiseen päivään, pankkien tarjoamiin kiinteistörahoituksiin, ulkomaalaisten omistusoikeuksiin tai yksityisiin terveyspalveluihin. Brexitin ei uskota vaikuttavan Aurinkorannikon loma-asuntokauppaan.

Aurinkorannikko houkuttelee myös sijoittajia. Viimeisten vuosien yli 10 % vuosittainen arvonnousu ja yli 10 % vuokratuotto puhuvat järkevän sijoittamisen puolesta. Harvoin Suomessa päästään tuollaisiin lukuihin.

Aina on oikea aika ostaa asunto Aurinkorannikolta. Hankkiessamme omaa unelmaa, elämää Espanjan auringon alta on turha miettiä kansainvälistä kauppapolitiikka tai spekulatiivista EU:n sisämarkkinoiden kehitystä. Ei kannata antaa oman elämämme junan mennä ohi. Kannattaa hypätä siihen ja matkustaa kohti aurinkoisempaa tulevaisuutta!

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page