top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Pienen kylän charmiaOlen nyt lähes kolmen vuoden ajan sukkuloinut Costa del Solin ja Axarquian väliä lähes päivittäin. Takana on lukematon määrä puheluita, kymmeniä tuhansia kilometrejä ja lähes saman verran Diesel Optimaa. Olen oppinut että, vanhan auton menoveteen kannattaa panostaa ja pitkähkö työmatka on ei olekaan rasite.

Eläminen kahdessa eri maailmassa on antoisaa. Maaseudulla eletään vanhan normiston mukaisesti. Eläminen on yksinkertaisempaa, ympäristöä kunnioitetaan ja lähes kaikkia vastaantulijoita tervehditään. Kirkkaat urheiluautot kuuluvat Costalle, kuluneet nelivedot rullaavat tarmokkaasti maaseudun hiekkateillä. Palvelu pelaa aina. Eilen aamulla kello kahdeksan kanta-autokorjaajani tuli vaihtamaan autoni akun. Se kävi nopeasti ja työn jälkeen vaihdoimme kuulumisia sekä joimme aamukahvit ja söimme naapurin itsevalmistamaa oliiviöljykakkua. Kylämme ravintolat ovat kuin suoraan 1970-luvun elokuvista. Ne eivät ole muuttuneet puolessa vuosisadassa tippaakaan. Ruokalistat ovat ulkoisesti ja sisällöllisesti ajan patinoimia. Hyvää ruokaa on turha uudistaa. Näin totesi myös ystäväni, joka on toiminut Helsingin huippuravintoloiden johdossa ja on suuri kylämme perheravintoloiden fani.


Turismi on levinnyt asteittain myös Costa del Solin ulkopuolelle. Yhden tähden paikallishotellien rinnalle on perustettu laadukkaita boutique hotelleja. Oman kylämme reunalta löytyy todellinen luksus-keidas, jonka privaatin gourmet-ravintolan palveluista nautimme aika ajoin. Se on sitä salaista, kansainvälistä tuulahdusta arkisen aherruksen keskelle. Korona-aika on opettanut maaseudun arvostusta. Pahimpana lockdown –aikana teimme maansiirtotöitä, opettelimme kasvattamaan puhdasta luomuruokaa ja olimme täystyöllistettyjä Teams- ja Zoom –palavereiden kanssa. Bittiavaruuden kautta koko maailma oli läsnä. Olimme turvassa, mutta kuitenkin koko maailmantapahtumien keskiössä. Elämä pienessä kyläyhteisössä voi todellakin olla charmikasta.

Yorumlar


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page