top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Sähköistä asiaa

Viimeiset vuosikymmenet ovat muuttaneet maailmaa dramaattisesti. Ainakin, jos uskon oman sukupolveni maailmankuvaan.

On mielenkiintoista tutkia menneisyyttä ja huomata, että jokainen sukupolvi kautta historian on aina muutoksen kourissa ja tekemässä jotain mullistavaa. Parin vuosisadan päästä tutkittuna meidän aikakautemme globalisaatio, digitalisaatio ja liberalismi olivat vain pieni alkusysäys koko maailman geopoliittiselle muutokselle. Tuo muutos on meille 2020-luvulla eläville arvoyksilöille täysi kysymysmerkki. Ja hyvä niin. Tulevaisuutta on turha arvuutella.

Emme olisi voineet uskoa todeksi koronan tuomaa pandemiaa tai Ukrainan sotaa, vaikkakin kaikilla suoratoistopalveluilla on vuosia esitetty hyvinkin totuudenmukaisia sarjoja aiheista. Tulevaisuutta voi ehkä kuitenkin arvuutella.

Juuri tänä päivänä olemme enemmän kuin koskaan riippuvaisia sähköstä. Pienikin sähkökatos saa meidät toimintakyvyttömäksi. Olemme sähkön, kaiken maailman sähkölaitteiden ja sähköllä toimivien tietoliikenneverkkojen toimivuuden armoilla. Ei todellakaan ole ihme, että Venäjä haluaa tuhota Ukrainassa juuri sähkönjakeluverkkoja.

Vuonna 2021 Espanjassa lähes puolet sähköstä tuotettiin kotimaisilla, uusiutuvilla luonnonvaroilla. Muu Eurooppa ei ole niin edistyksellinen. Putinin kaasuputken ja muiden fossiilisten polttoaineiden sulku voi pimentää Euroopan. Onneksi meillä täällä Etelä-Espanjassa on yli 320 aurinkoista päivää ja aurinkoenergian käyttö on vapautettu myös kotitalouksille.

Korona, sota, inflaatio, sääntely ja epämääräiset kauppapoliittiset kiemurat tulevat nostamaan sähkön hintaa tulevaisuudessa. Siksi juuri nyt minäkin olen asentamassa aurinkopaneeleja vuoristotalomme katolle. Niin kauan kuin on lämpöä, valoa ja toimivat tietoliikenneyhteydet, on aina inhimillistä toivoa paremmasta!

Comentários


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page