top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Se on siistiä


Malagan lentokenttä on tullut minulle tutuksi. Tunnen sen kaikista maailman lentokentistä parhainten. Olen kehittänyt sinne omat oikopolkuni ja rutiinini. Otan aina cafe solo doblen ja omenapiirakan Starbucks Coffee:ssa, yritän löytää aina saman parkkipaikan pika- ja P1 –parkkihalleista ja olen aina huolissani riittääkö 15 minuuttia ilmaista parkkiaikaa vieraitteni viemiseen ja hakemiseen lentokentällä. Olen myös oppinut ja jakanut autuaasti oppia, että rekisteröitymällä aena.es –palveluun saa 10 %:n alennuksen parkkimaksuista. Se tuntuu mielestäni suurelta ja merkitykselliseltä opilta.


Malagan lentokenttä on siisti. Koko Costa del Sol on siisti. Tuota siisteyttä kaipaan matkoillani ympäri Eurooppaa. En tiedä yhtään paikkaa maailmassa, joka vetäisi vertoja Costan siisteydelle. Paitsi Pariisin hienostokaupunginosat. Kotikonnuillani Mijas Pueblossa siivotaan aina. Kaupungin kirkkaanpunaisiin huulipuniin sonnustautuneista siivoojista on tullut hyvän päivän tuttujani. Vaihdamme kohteliaasti kuulumisia. He tietävät, missä ja miten asun. He tuntevat lähes kaikki alueen asukkaat. He tuovat siisteyttä ja turvaa meille kaikille.

Kävin viikko sitten Helsingissä ja tutustuin pakosti kantakaupungin ja lähiöiden taiteettomiin graffiteihin ja solvausteksteihin. Niitä oli lähes jokaisella vapaalla, harmaalla elemettipinnalla. Mijas Pueblon kirkkaanvalkoiset vapaat pinnat loistavat häikäisevää puhtautta. Ihmiset kunnioittavat seinäpintoja. Siisteys ja kunnioitus ovat syvällä espanjalaisessa kulttuurissa. Paitsi ehkä Barcelonassa, mutta seillä kaikki on muutenkin erilaista. Onneksi Barcelonan turvattomuus ei ole levinnyt tänne Costalle!


Tutustuin ilmansaasteisiin reaaliaikaisilla ilmalaadun indeksiluvuilla. Tunnetusti Suomessa ilmanlaatu on hyvä. Tämä nettipalvelu osoitti osa Andalusiasta päihittävän jopa Suomen luvut. Voimme siis turvallisin mielin nauttia Andalusian meri- ja vuoristoilmasta. Se on todellista siisteyttä, josta tšekit ja puolalaiset voivat vain unelmoida.


Malagan lentokentällä tunsin itseni siistiksi. Tilatessani Giraffe World Kitchen:ssä gourmet burgerin tarjoilija kysyi, olenko italialainen. Vastasin selvällä espanjankielellä, että ihan suomalainen olen. Hän tokaisi, että puhut espanjaa niin italialaisella aksentilla. Ehkä edellisessä elämässäni olen ollut italialainen tai sitten olen katsonut Netflixistä liikaa italialaisia sarjoja.


Malagan lentokenttä on todellinen kohtaamispaikka. Sinne tulevat ja sieltä lähtevät ihmiset viettävät aikaa ja elävät koko etelä-Andalusiassa. Tunnin säteellä lentokentästä löytyy lähes kaikkea: urbaania city-elämää, maaseudun rauhaa, massaturismia, yksilöllisyyttä, vaatimattomuutta ja vaurautta. Se on siistiä.

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page