top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Taideviikon antia ja realismia


Kuva: Daniel Pérez / Teatro Cervantes

Viimeisen viikon ajan olen pitänyt taukoa perinteisistä ulkoilurutiineistani. Pyöräni on ollut tiukasti tuplavaijerein lukittuna ja sidottuna taloni seinään. Loma siitä on avartanut mieltäni. Maratoninomaisessa taideulkoilussa aivoni ja tunteeni ovat olleet lähes maitohapoilla.


Asturialaisen Rodrigo Cuevasin outo esiintyminen Malagan Cervantes –teatterissa herätti minussa nukkuneen taidekärpäsen eloon. Tuo folkloristinen uuden ajan agitaattori näytti, miten vankka historia elää yhteisöllisessä tulevaisuudessa. Ihailin tuota esitystä ja esiintyjän kokoa 70 olevia hollannikkaita. Ymmärrän taiteen olevan yhteisöllistä ja siltoja rakentavaa. Tuo tunne vahvistui, kun osallistuin samaisena viikkona kylämme valokuvauskurssille. 80 vuoden ikäero potrettikurssilaisten keskuudessa ei tuntunut miltään. Tärkeintä oli antaa, saada ja luoda yhdessä jotain suurta ja mahtavaa. Valokuvauksen suuren merkityksen tällä taiteen viikolla ymmärsi myös Petteri Orpo vieraillessaan Granadassa. Hänen ja Pedro Sánchezin parin minuutin mittaisen pikapotrettikurssin tuloksia voimme ihailla nyt maailmanlaajuisesti. Eläköön kummatkin pääministerimme!


Takana on myös rankka Fuengirolan Feria y Fiestas del Rosario –viikko. Siellä yhdistettiin aitoja historiallisia perinteitä ja disneylandimästä markkinataloutta. Kaikille kaikkea. Minäkin sain osani vuotuisesta Flamenco-esityksestä.


Torstaina vietettiin Espanjan kansallispäivää. Espanjalaisten historia ja siihen liittyvät tarinat ovat perinteikkäitä ja voimakkaita. Nykyaikaista espanjalaista voimaa voimme kuitenkin oikeasti aistia huippuyliopistojen kampuksilla ja niiden ympärille luoduissa teknologiapuistoissa. Ei enää niin paljoa pallomekkojen ja flamenco -kenkien kopsutuksien äärellä.

Comentarios


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page