top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Avioero KoronastaKaikella on oma aikansa. Myös tällä koronaliitolla. Liittomme oli lyhyt, mutta intohimoinen. Se antoi paljon, mutta vei samalla voimia. Usko inhimillisyyteen oli koetuksella. Valehtelisin, jos sanoisin eroavamme ystävinä. On kuitenkin aika kääntää uusi sivu elämässä.


Sivun kääntäminen voi olla vaikeaa. Läheisriippuvuus maskeihin pelottaa. Niiden taakse on ollut helppo piiloutua ja ne ovat luoneet vahvaa turvallisuudentunnetta. Ilman niitä tunnen olevani yksin, alasti pahassa maailmassa. Korona-aika ja suojavarusteet ovat ennaltaehkäisseet meitä perinteiseltä kausi-influenssalta. Nyt uudet laastarisuhteet influenssavirusten ja muiden bakteeriperäisten tautien kanssa kolkuttelevat oviamme. Koronaeron myötä jokaisissa kadunkulmissa olevat desifiointipisteet häviävät. Käsihygienia palautuu edelliselle vuosituhannelle. Koko maailmaa koskettava ja miljardeja maksaneet hygieniakoulutukset häviävät kuin tuhka tuuleen.


Korona-aika vahvisti kodin ja lähipiirin merkitystä. Vahvistimme suhteitamme kaikkein läheisimpiin ihmisiimme. Nyt uusi maailma ja tuhannet uudet kohtaamiset valuvat juoksevana purona takaisin elämäämme. Olemmeko siihen valmiita? Onko enää lähes ventovieraiden turhanpäiväisillä halauksilla ja poskisuudelmilla merkitystä?


Mennyt liitto kahlitsi ja rajoitti meitä. Rajoitukset toivat myös samalla turvaa. Elimme maailmaa kultaisessa häkissämme. Nyt häkkiemme ovet ovat avautunut ja voimme lentää kaikkialle. Nyt pienen, omaehtoisen kauppakeskuspyrähdyksen jälkeen palaamme undulaattien tavoin omiin häkkeihimme, vapaaehtoisesti.


Maailma on nyt avoin ja vapaa uusille haasteille. Voimme jatkaa kulutusjuhlaamme, matkustaa maailman eri kolkkiin, kuormittaa tietoisesti tai tiedostamatta ympäristöämme. Tiemme ovat täynnä valintoja. Toiset lähtevät kauemmas, toiset pysyttelevät lähempänä. Toiset oppivat koronaliitosta paljon, toiset eivät mitään. Minun undulaattihäkkini ovi on auki uudella tavalla. Se sijaitseen täällä Aurinkorannikolla, jossa on myös rakas kotini ja elämäni.

コメント


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page