top of page
Ginger Autumn Just Living Photo Collage Facebook Cover (2).jpg

MARKUS AHO

KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄN OMAA ELÄMÄÄ ESPANJAN AURINGON ALLA

"Täältä löytyy oman elämäni pieniä ja suuria tarinoita: vahvoja tunteita, turhamaisia yksityiskohtia ja armotonta elämän paloa. Elämä on oppimista, taistelua ja hetkestä toiseen siirtymistä."

BLOGIT

Elämä on ihmeellistä ja oudon monimuotoista. Tällä palstalla voit seurata elämääni myös työajan ulkopuolella. Vuodet Espanjassa ovat tuoneet tuhansittain uusia kohtaamisia, iloja, suruja, menestyksen tunnetta mutta myös todellisia haasteita. Vanhan perhetuttuni sanonta yksi vuosi Espanjassa vastaa kymmentä vuotta Suomessa, pitänee paikkansa.

Etusivu: Text
Search
  • Writer's pictureMarkus Aho

Uudet sähkömääräykset luovat jotain uuttaMe suomalaiset olemme aina valittaneet Espanjan kalliista sähkön hinnasta. Samalla olemme kertoneet kokemuksiamme Suomen edullisista sähkölaskuista. Yllätys, yllätys: HEPI –barometrin mukaan jo heinäkuussa 2022 kotitalouksien laskennallinen sähkönhinta kummassakin maassa oli sama. Ja vielä alle EU:n keskiarvon. Suomessa kotitalouksien lämmityksessä ei yleensä käytetä suoraa sähkölämmitystä. Espanjalaisissa lämmitys- ja viilennyskustannukset vievät aimo annoksen sähkölaskusta. Tuo sama Suomeen rantautunut ilmalämpöpumppubuumi alkaa näkyä kohta myös suomalaisten sähkölaskuissa.


Nyt Espanjassa voimassa olevien määräysten mukaan julkisten tilojen ja liiketilojen lämpötila ei saa olla kesällä alempi kuin 27 astetta, eikä talvella korkeampi kuin 19 astetta. Tuossa määräyksessä on mielestäni järkeä. On silkkaa hulluutta, että aikaisemmin kaupat ja virastot ovat olleet kylmiä kuin jääkaapit. Ihmiset ovat vilustuneet keskikesällä, kun massiiviset ilmalämpöpumput ovat pauhanneet täydellä teholla. Ja sitten parhaimpien biitsikelien aikana maataan kylmettymän kourissa kotisohvalla.


Tuossa samaisessa määräyksessä sanotaan, että liikeyritysten on pidettävä ulko-ovensa suljettuina ja digitaaliset lämpömittarit pitää olla esillä. Nyt automaattiset ovenavausjärjestelmät ja isot digimittarit myyvät kuin häkä. Covidin ajan maskimiljönäärien ohelle syntyy uusi sukupolvi sähkönsääntelymiljonäärejä.


Kauppojen on sammutettava liikekylttien ja näyteikkunoiden valaistus kello 22.00. Mitenköhän käy satojentuhansien Malagan jouluvalojen? Nyt on syntymässä kiistaton maaottelu konservatiivisen katolilaisuuden ja ympäristöaktiivien kesken. Tai ehkäpä kompromissina jouluvalot rinnastetaan monumentteihin, jotka voivat yhä saada valaistuksensa.

Comments


Etusivu: Blog2
Etusivu: Text
Etusivu: Instagram Widget
Vegan food in Marbella.jpg

OTA YHTEYTTÄ

38 Calle del Pilar
Mijas, 29650
Spain

+34 698438202 (Whatsapp)

  • facebook
  • instagram
  • linkedin
  • generic-social-link

Thanks for submitting!

Etusivu: Contact
bottom of page